Vineri, 09.03.2018 , ora 11 , la C.T. " Grigore Cobălcescu ", Moinești, s-a derulat prima activitate din cadrul Proiectului de parteneriat județean "Nu deveni o victimă " , cu titlul ,,Faptele penale și consecintele săvarsirii lor " , in parteneriat cu Politia Municipiului Moinești - serviciul poliția de proximitate.

La activitate au participat elevii claselor a X B ,XI B ,XI F ,XI N și a XII- a B, un total de 105 elevi. Elevii au fost coordonați de catre doamnele profesoare: Matei Liliana , Andrioaie Daniela , Capătă Aurora , Ciumete Daniela și de catre doamnele profesori - consilieri : Volmer Ștefania și Popa Gabriela .

In cadrul activității , domnul agent șef principal de politie, Belciu Cristian și doamna agent principal de politie, Iustina Gherasim au prezentat aspecte privind legislatia penala ,tinand cont ca elevii participanti la dezbatere au varsta peste 16 ani si pot raspunde penal pentru faptele savarsite.

Elevii au adresat intrebari, iar agentii de politie au oferit raspusuri la intrebarile acestora . Agentii au explicat ca este important ca elevii sa cunoasca toate consecintele savarsirii unor fapte penale cum ar fi: lovirea , amenintarea , hartuirea, distrugerea , detinerea si utilizarea de droguri, pentru a intelege rolul actiunilor de prevenire si combatere a acestora.

Aceste actiuni din cadrul proiectului vor continua in lunile urmatoare. 

Creați un site gratuit!