INFORMAȚII

Colegiul Tehnic "Grigore Cobălcescu" Moinești

ZIUA MONDIALĂ A APEI

22 Martie 2023

Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, elevii colegiului au realizat mai multe activități pentru a atrage atenția asupra importanței resurselor de apă, fiind necesară protejarea și utilizarea durabilă a acestora:

  • Sub coordonarea prof. Andreea Dumitru, Sonia Cuciac și Carmen Lungu, elevii claselor a XI-a F, IX D și XI D au participat la ecologizarea râului Tazlăul Sărat, activitate realizată în colaborare cu Compartimentul de Mediu din cadrul UAT Moinești;
  • Elevii claselor a IX-a E și F au participat la activitatea organizată la Clubul Lira, la inițiativa UAT Moinești, cu scopul de a conștientiza elevii cu privire la protejarea naturii, prevenirea consecințelor schimbărilor climatice și economisirea resurselor naturale.

Întocmit,

Coordonator Eco-Școala,

Prof. Todirică Simona

Link-uri:

https://www.facebook.com/photo/?fbid=521347576824679&set=a.521343640158406

Colegiul Tehnic "Grigore Cobălcescu" Moinești

SĂPTĂMÂNA CURĂȚENIEI

20 - 24 Martie 2023

Ca în fiecare an, elevii colegiului s-au implicat în acțiuni de ecologizare, de îngrijire a spațiilor verzi și au plantat flori pentru crearea și menținerea unui climat frumos și curat în curtea școlii. Activitatea a avut ca scop formarea unor atitudini positive față de mediu în general și pentru locul unde își desfășoară activitatea, în special.

La aceste acțiuni au participat elevii claselor a IX-a A, X F, XI L, coordonați de prof. Nicoleta Pițigoiu, Ramona Moței, Iulieana Huluță.

Întocmit,

Coordonator Eco-Școala,

Prof. Todirică Simona

Colegiul Tehnic "Grigore Cobălcescu" Moinești

ECO – MĂRȚIȘOR

1 Martie 2023

A devenit deja tradiție ca elevii școlii să întâmpine primăvara prin confecționare de mărțișoare și flori din materiale reciclabile, astfel încât, și anul acesta au realizat și organizat o expoziție cu produsele create în holul colegiului iar o parte au fost oferite cu dragoste persoanelor dragi.

Activitatea a avut ca obiective valorificarea potențialului creator al elevilor precum și dezvoltarea interesului elevilor pentru păstrarea tradițiilor noastre, fiind coordonată de doamnele profesoare Daniela Andrioaie, Andreea Dumitru, Carmen Lungu, Mihaela Mois, Liliana Răuță și Carmen Mîrț

Întocmit,

Coordonator Eco-Școala,

Prof. Todirică Simona

Colegiul Tehnic "Grigore Cobălcescu" Moinești

ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI

16.10.2022

Tema aleasă de ONU pentru alimentație și agricultură (FAO) pentru anul 2022 este "Nu lăsa pe nimeni în urmă. O producție mai bună, o nutriție mai bună, un mediu mai bun și o viață mai bună."

În data de 17.10.2022, la Colegiul Tehnic "Grigore Cobălcescu", elevii claselor a IX-a A, a X-a G și XII-a E au desfășurat activități care au avut ca scop creștere gradului de responsabilizare cu privire la o alimentație sănătoasă.

Tema activității propuse de clasa IX-a A a fost realizarea unei expoziții de produse cu tema "DIN DARURILE TOAMNEI" urmată de degustare pentru a observa ce înseamnă un produs alimentar sănătos, făcut acasă, comparativ cu un produs cumpărat.

O parte dintre elevii participanți au prezentat materiale legate de tema "ZIUA MONDIALĂ A ALIMENTAȚIEI" urmate de dezbateri pe tema alimentației sănătoase, respectiv pe tema "O producție mai bună, o nutriției mai bună, un mediu mai bun și o viață mai bună."

Profesorii coordonatori ai activității au fost: Liliana Răuță, Liliana Malache, Mihaela Robu-Ștefan și Nicoleta Pițigoiu.

Coordonator Eco-Școala,

Prof. Todirică Simona

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți